Waarom Kies Je Voor Een Vernieuwende Bouwmethode? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Bornem

Published Jan 06, 22
5 min read

Waarom Een Houten Aanbouw Zo Populair Is? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Stabroek

3bouw houtskeletbouw

Zone Reme 1, 2260 Westerlo
014 70 47 47
Houtskeletbouw

Snelle bouwmethode Een houtskeletwoning is op amper twee weken wind- en waterdicht. Weinig andere technieken kunnen tippen aan de bouwsnelheid van een houtskeletbouw. Dat dankt de bouwmethode aan de grondige voorbereiding en de productie van de verschillende bouwdelen in een atelier. Het werken met die kant-en-klare delen levert weinig werfafval op.

Lichte bouwwijze Hout is een licht bouwmateriaal. Dat is een belangrijke troef om weinig draagkrachtige bouwterreinen. De fundering voor een houtskelet kan minder zwaar worden uitgevoerd, wat een besparing op het bouwbudget betekent. Energiezuinig Het is niet voor niets dat veel passiefwoningen in een houtskeletbouw worden gebouwd (houtskeletbouw). De thermische isolatie van hout scoort 5 keer beter dan die van baksteen en 12 keer beter dan die van beton.

Waarom Kiezen Voor Houtskeletbouw? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Balen

Innovaties & Advies Houstkeletbouw - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw RetieWaarom Kiest U Voor Houtskeletbouw? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Stabroek


Zo kunt u de totale muurdikte beperkt houden. Luchtdicht bouwen is bij een houtskelet relatief eenvoudig. Zo heeft u een grotere zekerheid om een goede luchtdichtheid en dus een beperking van de energieverliezen in uw woning. Gezond Hout heeft de eigenschap vocht te bufferen, waardoor u altijd van een aangenaam én gezond binnenklimaat geniet in uw houtskeletbouw woning.

Schimmels, huisstofmijt, bacteriën en virussen zijn dan het minst actief. Comfortabel Een ander comfortbepalend element is dat een houtskeletbouw traag opwarmt of afkoelt. Het temperatuurverschil tussen het hout en de omgeving is dus klein. Dat betekent dat u de lucht in de woning maar beperkt hoeft te verwarmen om van een comfortabele binnentemperatuur te genieten.

Waarom Houtskeletbouw Aan Belang Wint In België - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Lier

Belgen zijn geboren met de baksteen in de maag. Bij het bouwen van een huis denken we in de eerste plaats aan een traditionele bouwmethode met steen. Toch moeten we anno 21ste eeuw verder durven kijken. Naar kwalitatieve, energiezuinige manieren van bouwen. Zoals houtskeletbouw, een snelgroeiende bouwmethode die perfect aanleunt bij de nieuwe manier van wonen.

Die waarborgt de akoestiek en biedt bijkomende stevigheid aan uw huis. Huis recht in een, twee, drie Wat u allicht veronderstelde, bevestigen wij bij deze graag: houtskeletbouw staat garant voor een snelle bouw. Een zeer snelle bouw zelfs. De korte bouwtermijn voor uw nieuwe woonst wordt niet langer uitgedrukt in jaren of maanden, maar in weken! Hoe dat komt? Alle bouwelementen worden voorbereid en op maat gemaakt in een atelier.

Is Houtskeletbouw Energiezuinig? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Stabroek

Vervelend bouwvocht behoort hierdoor tot het verleden. Wordt het hout ook niet aangetast door de tand des tijd? Nee hoor. Al het hout krijgt een preventieve behandeling. Voor een optimale natuurlijke weerstand tegen schimmels, zwammen en ongedierte. Daarnaast voldoet uw houten constructie prima aan alle eisen op het gebied van brandveiligheid.

Er zijn zo goed als geen architecturale beperkingen op vlak van vorm, indeling en afwerking. Noch voor de binnenzijde, noch voor de buitenzijde. Uw nieuwe woning wordt volledig volgens wens afgewerkt. Kan het nog gemakkelijker? De grootste troeven van houtskeletbouw nog even op een rijtje: ecologisch verantwoord energiezuinig, licht materiaal uitstekende thermisch isolerende prestaties zeer korte bouwtermijn gedaan met onvoorziene vertragingen brandveilig Heeft u nog vragen of wenst u een vrijblijvende kennismaking? Maak snel een afspraak en werp ondertussen gerust een blik op onze kijkwoningen.

Deze 10 Voordelen Overtuigen Je Om Te Kiezen Voor Houtskeletbouw - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Merksplas

In Scandinavië weten ze al langer dat houtskelet een prima basis is voor een duurzame, goed geïsoleerde woonruimte die zowel tegen koude als tegen geluid beschermt, maar ook bij ons lijkt deze keuze steeds meer aan populariteit te winnen. Een veranda gebouwd in houtskelet is terecht een populaire keuze. Een groot voordeel van skeletbouw is dat de onderdelen vooraf gefabriceerd worden waardoor de montage van de houten constructie op enkele dagen tijd mogelijk is.

Kies je voor hout dat gewonnen is in duurzaam beheerde bossen? Dan maak je een ecologische keuze voor een natuurlijk, hernieuwbaar product. Bovendien is het mogelijk om van je veranda een volwaardige leefveranda maken. Je creëert een extra ruimte die baadt in natuurlijk licht en waar je zomer en winter kan genieten van het uitzicht op je tuin.

Woning & Houtskeletbouw - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Nijlen

Waarom Kiezen Voor Een Passiefhuis In Houtskeletbouw? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw MortselWaarom Kies Je Voor Een Vernieuwende Bouwmethode? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Turnhout


Een houten veranda is ook snel opgewarmd in de winter en makkelijk afgekoeld in de zomer. Daarnaast kiezen heel wat mensen voor een houten veranda omdat ze dat gezellig vinden. Wij kunnen ze geen ongelijk geven: hout zorgt voor een aangename sfeer en een goede akoestiek. Tot slot kan je een veranda in houtskelet helemaal op jouw maat laten maken.

Een landelijke, klassieke veranda of een strakke uitbouw met hedendaagse look? De keuze is aan jou.

Bouw Je Nu Best Traditioneel, In Beton, Met Houtskeletbouw Of ? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Bonheiden

Bouw Je Nu Best Traditioneel, In Beton, Met Houtskeletbouw Of ? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw BorsbeekOntdek De Vele Voordelen Van Houtskeletbouw - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Ravels


In vergelijking met een traditionele woning biedt houtskeletbouw tal van voordelen. Het is het een , er gaat dus geen tijd verloren met het wachten op beton of plamuur dat moet drogen. Verder valt de constructie samen met de isolatie van de woning, waardoor je een behaalt in een dunnere wand.

Dit heeft onder andere invloed op de kostprijs van uw project en is zeker bij renovaties een groot voordeel. Een verdieping bijbouwen op een bestaande woning is dus vaker haalbaar met houtskeletbouw. Voor de doe-het-zelver leent houtskeletbouw zich ook perfect. Het plaatsen van leidingen of gyprocplaten zijn mits een goede voorbereiding werken die je eenvoudig zelf kan uitvoeren.

Houtskeletbouw: Van Concept Tot Creatie - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Wuustwezel

Energiezuinig, De structuur van de wanden, daken en verdiepingsvloeren in een houtskeletwoning bieden de mogelijkheid om maximaal te isoleren. Snelle opbouw, De opbouw van de ruwbouw wordt bij houtskelet niet uitgedrukt in maanden, maar in weken. Een goede voorbereiding en organisatie kunnen ervoor zorgen dat je binnen de kortste tijd de woning in gebruik kan nemen.

Het S-peil (oftewel schilpeil) dat het K-peil vervangt voor het bepalen van de netto-energiebehoefte, is eenvoudiger te behalen met deze manier van bouwen, zonder grote meerkost. De korte bouwtermijn (korte duur van het samenvallen van afbetaling lening en huur) en de eventueel minder zware funderingsvoorzieningen bij weinig draagkrachtige gronden, kunnen het algemeen kostenplaatje aanzienlijk verlagen.

Houtskeletbouw Uitleg: Van Brandveiligheid Tot Levensduur - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw EdegemArchitecten hebben bij het verbouwen van bestaande woningen meer vrijheid voor het verwezenlijken van hun ontwerpen.. houtskeletbouw prijs.