Veel Gestelde Vragen - in Glabbeek

Published Jan 04, 22
6 min read

Kaleien - in Edegem

ASW Benelux

Lambrechtshoekenlaan 67, 2170 Antwerpen
0493 11 40 08
gevel renoveren Laakdal

Deze site maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Bij gebruik van onze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer

Is je gevel aan een make-over toe? Dan kan je ervoor kiezen om je . Dit type gevelwerken of gevelrenovatie biedt namelijk tal van voordelen. Ontdek deze en heel wat andere details over het kaleien van je woning in dit artikel. Ben je op zoek naar een vakman en prijzen? Ontvang direct meerdere prijsoffertes tegelijk via onze offertepagina.

Kaleien is een traditionele vorm van gevelbepleistering en is mogelijk op tal van manieren. De prijs per vierkante meter varieert. Ga je zelf je woning kaleien? Dan zal je betalen. Daarbij komen nog wel de kosten van het nodige materiaal. Als je je gevel wil laten kaleien door een , dan moet je rekening houden met een prijs tussen de .

Gevel schilderen/bepleisteren Richtprijs Gevel kaleien € 25 à 40 per m² Gevel cementeren € 30 à 40 per m² Crepi € 40 à 80 per m² Wat is kaleien? Kaleien is een , maar in plaats van verf wordt er gebruik gemaakt van dunne kalkpleister, die met een kwast op de muur wordt aangebracht.

Kaleien - Westkust Schilderwerken - in Sint-Katelijne-Waver

Het kaleien van je muren geeft je muren niet enkel een fraaier uitzicht, maar zorgt ook voor een extra beschermingslaag tegen vocht. Crepi of kaleien? Als je je gevel wilt voorzien van een nieuwe look, dan zal je tussen kunnen kiezen. Kaleien is slechts een van de vele mogelijkheden. Vaak wordt er ook gekozen voor crepi.

Kaleiwerken West-vlaanderen - Expert Is Het Kaleien Van Muren - in Dilsen-StokkemKaleiverf: Doe Je Gevel Alle Eer Aan - in Hove


Beide technieken zorgen voor een fraaiere uitstraling van je woning en beschermen je woning tegen vocht. Zowel bij crepi als bij het het kaleien, kan er gekozen worden uit . 👉 is wel iets duurder. Voor het plaatsen van crepi zonder isolatie, betaal je Het van je muren kost maar .

Dit heeft een heel andere uitstraling. Het hangt er dus vanaf welke uitstraling je zoekt. Daarnaast zijn er nog twee verschillen tussen cementeren en kaleien: Als je kiest voor kaleien, dan . Dat is niet het geval als je gevel gecementeerd wordt. Cementering is niet dampopen, hierdoor kan vocht zich aan de binnenzijde van je muur ophopen waardoor er schimmels ontstaan.

Het cementeren van je gevel zorgt er bijna altijd voor dat je gevelstructuur verandert, tenzij je een heel dunne laag laat aanbrengen. Cementeren is dus een goede keuze als je graag wilt dat en kaleien is de juiste keuze als je graag wilt dat deze wel zichtbaar blijft. De prijs zal je niet laten twijfelen, want cementeren kost bijna evenveel als kaleien, .

Kaleien - Westkust Schilderwerken - in Heers

Dit vertaalt zich door in een verhoogde waarde van je woning. Kleine oneffenheden kunnen zorgvuldig worden weggewerkt en ook kun je je gevel laten afwerken met diverse prachtige varianten van kalei. Je plaatselijke expert kan je precies vertellen welke optie heel mooi zal staan bij jouw woning. Het laten kaleien van je gevel brengt zowel technische als esthetische voordelen met zich mee.Het is ook mogelijk om te kiezen voor een andere kleur, die beter past bij jouw type woning of je persoonlijke voorkeuren. Jouw ideale kleur wordt verkregen door een kleurpigment toe te voegen aan de kalei. Vervolgens wordt een egale en perfect dekkende kaleilaag aangebracht met behulp van een blokkwast.

Technische voorkeuren Ook voor het behoud van je muren is de gevel kaleien een ideale oplossing. Je muren worden optimaal bestand gemaakt tegen wind, regen, hagel en ook sneeuw, terwijl ze tegelijkertijd dampopen blijven. Zo kunnen vochtproblemen worden tegengegaan en blijven je wanden nu en in de toekomst op volle kracht.

Informeer daarom direct naar de mogelijkheden van je woning kaleien. Gevel kaleien: voordelen en nadelen Bij het kaleien van je gevel zijn er zowel voordelen als nadelen te noemen. Vooraleer je je beslissing maakt, staan we hier graag even bij stil. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken.

Asw Benelux Blog: Je Gevel Of Tuinmuur Omtoveren Met Kalei in Lummen

Allereerst is er het grote voordeel dat het kaleien je wanden goed bestand maakt tegen alle soorten weersinvloeden. Regen, hagel, sneeuw en zelfs stormen krijgen dankzij de goede beschermlaag geen kans om je gevel aan te tasten. Hiermee is het voorkomen van vochtproblemen kinderspel. Daarnaast zorgt kaleien voor een zeer fraaie afwerking van de muren.

Je woning kaleien zorgt voor een mooie, authentieke uitstraling. Als je aan het kalei toevoegt, dan past deze techniek ook heel erg mooi bij andere stijlen. Tenslotte is deze techniek ook heel milieuvriendelijk. Mooi meegenomen! Nadelen Als mogelijk nadeel aan gevel kaleien kan genoemd worden dat de muurafwerking na enige tijd kan gaan verkleuren.

Langs de andere kant geeft dit je woning ook een heel eigen charme. Wellicht is dit voor jou dus helemaal geen nadeel. Een ander punt om rekening mee te houden, is het feit dat de kaleilaag na verloop van tijd aan kracht verliest. Na een jaar of 10 dient de bestaande laag daarom vervangen te worden.

Hoe gevel kaleien? Het kaleien van je gevel is een hele klus. Het moet in verschillende lagen gebeuren en in verschillende tijdsperiodes uitgevoerd worden. Je mag het ook pas aanbrengen als het op de juiste temperatuur is. Als je hier zelf geen verstand van hebt, dan is het beter om een professional in te huren.

Kaleien Of Crepi? De Voor- En Nadelen Op Een Rij - in Pepingen

1. Voorbereiding Voordat je kan beginnen is het belangrijk dat je je gevel voorbereidt. Kalei kan namelijk enkel aangebracht worden als de gevel schoon is. Dek daarna ramen en dakgoten af en maak de gevel een klein beetje vochtig. 2. Kalei maken Is je gevel helemaal klaar voor het kaleien? Dan is het tijd om kalei te maken.

Kalei Afwerken Met Hydrofobering - in GalmaardenKaleien, Nadelen Of Alleen Maar Voordelen? - in Huldenberg


Kaleien En Spouwisolatie, Goede Combinatie? - in KraainemAsw Benelux- Kaleiwerken - Schilderwerken - Gevelrenovatie - in Ternat


Vervolgens dien je deze substantie . Als dat gebeurt is, moet je er rivierzand aan toevoegen. Dit zorgt ervoor dat je een smeuïg mengsel krijgt. Als het mengsel nog te dik is, kan je er altijd nog water aan toevoegen. 👉 Kies je voor gekleurd kalei? Dan moet er ook kleurpigment toegevoegd worden aan het mengsel.

Kijk altijd goed naar de aanwijzingen op de verpakking. 3. Kalei aanbrengen Is je mengsel klaar? Dan mag je het aanbrengen op je gevel. Je kan het best eerst testen op een klein stukje van je gevel, om te zien of de kleur goed is. Daarna kan je de rest van je gevel kaleien.

Breng het mengsel aan in vloeiende bewegingen en in kruisvorm. eerst horizontaal en dan verticaal. Werk in meerdere dunne laagjes en zorg ervoor dat de eerste laag niet volledig uitgedroogd is wanneer je de volgende laag wilt aanbrengen. 4. Afwerking Kaleien kleuren geven je huis meer persoonlijkheid en warmte, maar je kan ook kiezen voor verschillende afwerkingstechnieken die zorgen voor een unieke uitstraling.

Kaleien Van Gevels - Kaleiwerken in Asse

Ook wordt er gevarieerd in laagdiktes om het uiterlijk te beïnvloeden. Doordat er zoveel mogelijk is bij de afwerking van je kaleien gevel, is het de ideale oplossing voor elke stijl! Gevel kaleien: zelf of laten doen? Heb je besloten dat je je gevel wilt kaleien? Dan rest er natuurlijk nog de vraag of je dit zelf gaat doen of een vakman inhuurt.