Skeletbouw Prijzen- Overzicht Van Aannemers In Vlaanderen - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Mol

Published Jan 11, 22
5 min read

De 10 Grootste Voordelen En Nadelen Van Houtskeletbouw! - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Rijkevorsel

Houtskeletbouw - Energiezuinig En Duurzaam Bouwen - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw AartselaarWaarom Kiezen Voor Een Passiefhuis In Houtskeletbouw? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Brasschaat


3bouw houtskeletbouw

Zone Reme 1, 2260 Westerlo
014 70 47 47
Houtskeletbouw

Met houtskeletbouw bespaar je achteraf bovendien ook door een betere energieprestatie van de woning. Door de uitstekende isolatiewaardes betaal je minder stookkosten. Houtskeletbouw: de constructie Om af te ronden geven we nog wat informatie over het bouwproces. Zoals elk bouw- of renovatieproject start een houtskeletbouw met een goede voorbereiding en een nauwkeurige planning.

Vaak kunnen deze bedrijven in hun eigen bouwhallen beginnen aan het skelet om de opbouw ter plaatse zo kort mogelijk te houden. Eenmaal alle prefab onderdelen klaar zijn volgt de opbouw van de constructie. De fundering wordt gelegd en de houten balken en stijlen worden opgetrokken. Binnen enkele dagen staat het volledige houten skelet er, inclusief gevels, binnenmuren en dak.

Waarom Kiezen Voor Houtskelet? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw LintHoutskeletbouw: Milieuvriendelijk En Snel - Werkspot.nl - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Vorselaar


Wees gerust, er zijn verschillende manieren om te besparen op de prijs voor houtskeletbouw. Kies voor een vakman uit de buurt om te besparen om transportkosten. Selecteer meteen het beste isolatiemateriaal voor de meest duurzame woning en heel lage energiekosten. De beste manier om te besparen is echter door offertes te vergelijken, vooral bij grote projecten, zoals de bouw van een woning.Houtskeletbouw wordt een steeds meer voorkomende bouwmethode. Waar vroeger alleen kleine constructies zoals een uitbouw op deze manier werden gebouwd, zie je tegenwoordig ook huizen met deze bouwmethode. Met de toenemende aandacht nemen ook de vragen over deze bouwmethodiek toe. Want waarom kiezen steeds meer mensen voor deze vorm van bouwen? Of te wel…Wat zijn de ? In deze blog zal ik al de voordelen en ook de nadelen uitvoerig bespreken.

Waarom Je Best (Niet) Voor Houtskeletbouw Kiest - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Lint

Lees dus snel verder! Er wordt vaak gedacht dat houtskeletbouw erg duurzaam is. Dit is ook zeker het geval, mits er aan bepaalde regels wordt voldaan.: Dankzij de snelle bouwmethodiek is houtskeletbouw is sommige gevallen goedkoper dan traditionele bouw. Hout is echter wel duurder dan bijvoorbeeld staal of beton, en dus is houtskeletbouw niet per definitie goedkoper.

Houtskeletbouw heeft namelijk heel wat voordelen ten opzichte van de traditionele bouw zoals we die jaren lang hebben gezien. Deze voordelen zijn:Snelle bouwmethode, Goedkopere bouwmethode, Erg flexibel, Circulaire materialen, Duurzaam bouwen, Droog bouwen, Goed isolerend, Brandveilig, In dit hoofdstuk zal ik al deze voordelen met je behandelen en deze voortdurend spiegelen ten opzichte van de traditionele bouw.

Ecologisch Bouwen - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw RumstWaarom Houtskeletbouw? Ontdek De Voordelen - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Laakdal


De timmerman heeft aanzienlijk minder tijd nodig per strekkende meter. Hierdoor kan een woning al binnen 5 dagen wind en waterdicht gebouwd worden. Dit is uiteraard exclusief de tijd voor het plaatsen van een fundering. Toch kan je ook hier tijd op besparen door bijvoorbeeld schroefpalen in de grond te laten draaien.

Dit gaat natuurlijk veel sneller dan het storten van beton wat nog uit moet harden. De snelheid komt vooral doordat houtskeletbouw voornamelijk uit prefab elementen bestaat. Deze elementen kunnen in de fabriek met veel precisie worden gezaagd en sluiten hierdoor naadloos op elkaar aan. Het werk in de fabriek is daarnaast ook veel goedkoper dan werken op locatie.

Waarom Kiezen Voor Houtskelet? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Dessel

Werken op locatie is een stuk duurder doordat je niet al het materiaal en materieel tot je beschikking hebt. In een fabriek is dit uiteraard wel het geval en dus gaat het bouwen een stuk sneller. Daarnaast zijn traditionele bouwmethoden zoals het metselen arbeidsintensief. Ook is hout een stuk lichter dan materialen zoals steen en beton.

Hierdoor bespaar je nog meer kosten op arbeid en materialen. Echter is het per verbouwing verschillend of houtbouw daadwerkelijk goedkoper is. Er zijn zelfs verbouwingen waarbij houtbouw duurder is dan traditionele bouw. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de houten constructie niet sterk genoeg is voor het plaatsen van een stalen balk.

Daarbij komt ook dat zeker voor kleinere verbouwingen de bouwtijd al relatief kort is. Het voordeel wat je uit de snelheid van houtbouw haalt zal dan ook kleiner zijn. Met flexibel bedoel ik vooral dat je niet vast zit aan de constructie die je eerder hebt gebouwd. Houtskeletbouw leent zich namelijk perfect voor het aanpassen van de constructie.

Dit komt vooral doordat leidingen makkelijk te bereiken zijn. Waar deze bij houtskeletbouw enkel met een demontabele binnenafwerking is weggewerkt, kon deze bij traditionele bouw nauwelijks bereikt worden. Daarnaast zorgt het lichtte materiaal ervoor dat ook wanden aanpasbaar gemaakt kunnen worden. Dit is ideaal voor kantoren om nieuwe ruimtes te creëren, maar ook voor huizen kan je je voorstellen dat aanpasbare kamers erg interessant kunnen zijn.

Waarom Kiezen Voor Een Passiefhuis In Houtskeletbouw? - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Rumst

Hoewel deze ontwerpen nog erg in de kinderschoenen staan, kan dit ervoor zorgen dat men veel langer en comfortabeler in een woning kan blijven wonen. Dit wordt even een lastig punt. Er wordt namelijk vaak geroepen dat hout circulair is en dit is in sommige gevallen ook zeker wel het geval.

Ecologisch Bouwen - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw HemiksemHoutskeletbouw: Niks Dan Voordelen Met Houtskelet - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Laakdal


In de eerste plaats kan hout als circulair worden gezien omdat het nooit opraakt. Dit geldt dan weer alleen wanneer er een gelijke hoeveelheid hout wordt bij geplant. bouwfirma houtskeletbouw. Ook is het zo dat dankzij het lichtte materiaal, hout vaak weer hergebruikt kan worden in nieuwe constructies in dezelfde of een andere vorm.

Zo is het belangrijk dat de houten elementen aan elkaar geschroefd en niet gelijmd zijn. houtskeletbouw prijs. Daarnaast is het circulaire hout wat vaak aangeboden wordt, volgestopt met lijm om de houtsnippers bij elkaar te houden. Ook dit zorgt er weer voor dat het paneel in een later stadium niet meer her te gebruiken is.

Zo vangen bomen CO2 af uit de atmosfeer, stoot de productie minder CO2 uit dan traditionele bouw en is het energieverbruik een stuk lager. Wat overigens vaak gedacht wordt, is dat hout een minder lange levensduur heeft dan andere materialen. Dit is echter niet hel geval. Het Nederlandse NIBE heeft aangetoond dat ook houtskeletbouw een levensduur heeft van minimaal 75 jaar, vergelijkbaar met traditionele bouw.

Deze 10 Voordelen Overtuigen Je Om Te Kiezen Voor Houtskeletbouw - Bouwfirma 3bouw Houtskeletbouw Berlaar

Het kan soms wel jaren duren voordat al dit vocht uit de woning getrokken is. Veel mensen staan er niet bij stil, maar ook dit vocht zal nadelig zijn voor de isolatiewaarde van de woning. Een laatste voordeel van droog bouwen is dat je minder afhankelijk bent van de weersomstandigheden.

More from Fashion, Tuin, Lifestyle