Kaleien - Asw Benelux - Oost-vlaanderen - Gevelbekleding - in Gingelom

Published Dec 06, 21
7 min read

Kaleiwerken West-vlaanderen - Expert Is Het Kaleien Van Muren - in Bertem

ASW Benelux

Lambrechtshoekenlaan 67, 2170 Antwerpen
0493 11 40 08
kaleien gevel Sint-Genesius-Rode

Om er achter te komen hoe jij thuis het kalei kunt verwijderen raden we aan snel verder te lezen, we laten het je vandaag namelijk zien! Diverse mogelijkheden Als het aankomt op het verwijderen van het kalei zijn verschillende mogelijkheden waar je voor kunt gaan. De meest toegankelijke manier is om zelf een hamer en een bijtel te pakken (huis kaleien).

Kaleien Of Crepi? De Voor- En Nadelen Op Een Rij - in BornemDe Meerwaarde Van Crepi Voor Je Gevel - in Lennik


Houdt er rekening mee dat deze manier wel schade aan kan brengen aan de woning als je niet oplet, ga dan ook echt voorzichtig te werk. Een alternatief is om een bedrijf in te schakelen voor het zandstralen. Door het zandstralen van de gevel zal de laag kalei loskomen, zonder dat er ook maar enige vorm van schade zal ontstaan.

Authentiek Kaleien - in MortselKalei Afwerken Met Hydrofobering - in Herenthout


Wil je deze huren dan is dit ook mogelijk, echter is het wel belangrijk dat je weet wat je doet. Je zal voor jezelf dan ook deze afweging moeten maken. Wij raden aan om een professional te zoeken, op die manier weet je zeker dat al het kalei op een goede manier verwijderd zal zijn.

Gevel Kaleien: Info En Prijs Per M2 - in Wezembeek-Oppem

Hoe binnenmuur kaleien De grootste groep mensen die besluit om hun woning te kaleien zal ervoor kiezen om een professioneel bedrijf in te schakelen. Nu zijn er nog altijd een handjevol met klussers die zelf wel aan de slag wilt gaan met het kaleien - huis laten kaleien. Door zelf het huis te kaleien kan je aanzienlijk veel geld besparen, je bent nu eenmaal geen geld kwijt aan de arbeidskosten.

Mocht je er nu toch niet uitkomen dan raden wij aan om toch een vakman in te schakelen, anders is het vragen om problemen. Doe het zelf Het eerste wat je zal moeten doen is het voorbereiden van de binnenmuur. Het is belangrijk dat de binnenmuur geheel vlak en schoon is, er mogen geen scherpe randjes op de muur zitten (huis kaleien).

Nadat je de muur hebt schoongemaakt is het van belang om aan de slag te gaan met het maken van het kaleimengsel. Je kunt grote zakken kalei kopen bij de bouwmarkt, hiermee kan je zelf het mengsel maken. Door het mengsel te blussen met water krijg je kalk in poedervorm, dit kan je vervolgens aanlengen met zuiver water.

Gevel Of Buitenmuur Schilderen? Volg Dit Stappenplan - in Ranst

Is ook dit gedaan dan kan je de kalei aanbrengen. Test het eerst even op een klein oppervlak uit om te zien of de kleur klopt. Bij het aanbrengen is het belangrijk om het in vloeiende bewegingen te doen, hierdoor ziet het er een stuk netter uit. Zorg ervoor dat de kalei niet uitdroogt, dit kan scheurtjes veroorzaken.

Dit klinkt misschien mooi, maar de waarheid ligt toch iets anders. Het is inderdaad een goede keuze om jouw woning te laten kaleien, echter betekent dit niet dat je nooit meer te maken krijgt met watervlekken of schade. Wij zullen je in dit artikel wat meer laten zien over de waterbestendigheid van kaleien laag, op die manier zal er nooit meer onduidelijkheid hoeven te bestaan op dit gebied.

Bij deze techniek wordt een dunne kalkpleister op de muur aangebracht en verder glad uitgestreken. Deze techniek kan zowel worden gebruikt voor buiten als voor binnenmuren, dit maakt het dan ook zo universeel. Het kaleien van de gevel is een uitstekende manier om de woning te behandelen en om de woning te beschermen tegen vocht.

Asw Benelux- Kaleiwerken - Schilderwerken - Gevelrenovatie - in Mortsel

Het is namelijk zo dat je altijd vatbaar zal zijn voor regen en voor vocht, hier kom je nu eenmaal niet onder uit. Je moet het eerder zien als een soort extra beschermlaag, een laag die na de zoveel jaar weer opnieuw moet worden aangebracht. Het draagt dus bij aan een langere levensduur, echter is het niet helemaal waterdicht.

Je Gevel Kaleien? Volg Dit Stappenplan In 2022 - in RijkevorselKaleien Met Of Zonder Isolatie. in Beersel


Het is dus een uitstekende investering, maar 100% waterdicht is het helaas niet. Wat kost het per m2 Wellicht denk jij er ook over na om je woning te laten kaleien. Het is ene uitstekende investering om te maken, het geeft je woning immers een authentieke uitstraling mee. Daarnaast ben je in staat om jouw woning van de vereiste bescherming te voorzien, hierdoor zal je gevel of muur voor een langere tijd meegaan.

Wij zullen je vandaag antwoord geven op deze vraag, lees dus snel verder! De prijzen Kies je ervoor om jouw gevel te kaleien dan betaal je standaard een prijs van €6 à €8 per m² voor de aanschaf van de materialen. Mocht je zelf aan de slag gaan dan zal je ook extra kosten moeten maken, zo ben je bijvoorbeeld geld kwijt voor de borstels en voor de mixers.

Gevel Kaleien: Info En Prijs Per M2 - in Meerhout

Het proces van het kaleien van de woning zal een lange tijd in beslag nemen, het is nu eenmaal een vrij intensieve klus om te verrichten. Dit zorgt er dan ook voor dat de kosten op kunnen lopen, de hogere prijs die je terug in de tarieven van de arbeidsuren.

Het is verstandig om altijd even een offerte aan te vragen, de prijzen verschillen namelijk aan de hand van de materiaalsoort en van de soort afwerking die je graag wilt hebben voor jouw muur of woning. Over het algemeen is het een relatief goedkope investering om te maken. Voor- en nadelen Kaleien Het kaleien van een woning kan een goede investering zijn om te maken, dit hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Bij het maken van een afweging is het verstandig om te bekijken wat de voordelen en nadelen zijn. Om het je wat makkelijker te maken hebben bij de grootste voor en nadelen op een rijtje gezet, zo is het wat eenvoudiger om een daadwerkelijke keuze te maken. Voordeel: een nieuwe uitstraling Het grootste voordeel van het kaleien van jouw muren of van jouw gevel is dat je op een vrij eenvoudige manier de uitstraling van het oppervlak kunt verbeteren.

Je Gevel Of Binnenmuur Kaleien Door Een Kaleispecialist in LeopoldsburgEchter is het door middel van het kaleien mogelijk om een iets oudere muur weer helemaal op te frissen. Mocht een bepaalde muur oneffenheden vertonen dan is het mogelijk om deze weg te werken. Door de ruime keuze aan verschillende soorten kleuren en afwerkingen zal er voor iedereen wel een vorm van kalei mogelijk zijn om te kiezen.

Voordeel: meer bescherming Een tweede voordeel van het laten kaleien van jouw woning is dat je de muur of de gevel voorziet van een betere bescherming. Je kunt de laag met kalei ook wel zien als een soort beschermlaag, deze laag zorgt ervoor dat jouw muur minder snel te maken krijgt met beschadigingen die ontstaan door weersomstandigheden.

Mocht jouw buitenmuur aan de regenzijde liggen dan is het kaleien nog niet zo’n verkeerd idee. Nadeel: het kalei verkleurt Er zitten ook enkele nadelen aan het kaleien van een woning. Het eerste nadeel is dat het kalei kan gaan verkleuren. Dit zorgt ervoor dat de uitstraling aangetast zal worden, toch een beetje zonde als het aankomt op jouw buitenmuur.

Gevel Of Buitenmuur Schilderen? Volg Dit Stappenplan - in Zoutleeuw

Kalei Afwerken Met Hydrofobering - in AntwerpenGevelonderhoud - in Riemst


Mocht jij de verkleuring niet lelijk vinden dan hoef je met dit nadeel geen rekening te houden. Nadeel: je moet het opnieuw aanbrengen Een ander nadeel is dat je na verloop van tijd een nieuwe laag kalei zal moeten aanbrengen op de betreffende woning. De levensduur van de kalei zal een beetje afhangen van de omstandigheden van het geval, echter ligt de gemiddelde levensduur rond de 10 jaar.