De Verzekering Beroepsaansprakelijkheid: Wat, Wanneer, Voor ... - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Published Jan 08, 22
6 min read

Welke Verplichte, Aan Te Raden En Mogelijke Verzekeringen? - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

SAVE Insurance BXL

Av. de la Chevalerie 7, 1040 Etterbeek
02 216 85 20
Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto

Verzekering Gewaarborgd Inkomen Bij ziekte of ongeval valt u terug op de wettelijke sociale zekerheid. Als zelfstandige ontvangt u geen uitkering tijdens de eerste 7 dagen van de arbeidsongeschiktheid. Als loontrekkende valt u vanaf de 2e maand ook terug op 60% van uw loon, begrensd tot een bepaald plafond Met een dekking gewaarborgd inkomen bent u gerust dat u uw levensstandaard kan behouden als u niet kan werken na ziekte of een ongeval.

Een verzekering gewaarborgd inkomen biedt steeds een dekking voor de gehele tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Controleer in je voorwaarden of er ook een dekking geboden worden voor de gedeeltelijke tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Gedurende de periode waarin u arbeidsongeschikt bent, hebt u eveneens recht op een terugbetaling van uw bijdragen in evenredigheid met de graad van invaliditeit.

Het leven zit vol verrassingen – dat maakt het vaak zo leuk. Voor de onaangename verrassingen bestaat er dikwijls een verzekering. Daarmee bescherm je telkens een specifiek aspect van je activiteit als zelfstandige. Om je verantwoordelijkheid als zelfstandige te beschermen Deze verzekering moet je afsluiten wanneer je zaak toegankelijk is voor het publiek.

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

De verzekering vangt dan die klappen voor jou op. Maar niet iedere publiek toegankelijke ruimte is verplicht om deze verzekering te onderschrijven. Slaat Murphy toe tijdens de uitoefening van je activiteit als zelfstandige, dan komt deze verzekering tussenbeide. Bijvoorbeeld: als verhuizer maak je een kras op een peperdure piano - fietsverzekering. Is je werk achter de rug? Dan kan je nog steeds aansprakelijk gesteld worden voor mankementen achteraf.Ga je de baan op voor je zaak? Dan ben je bij een ongeval gedekt tegen schade die je aan anderen veroorzaakt. Deze verzekering kan je echt niet skippen. Zonder BA auto en bestelwagen krijg je zelfs geen nummerplaat. Als architect, aannemer of bouwprofessional ben je 10 jaar lang aansprakelijk voor de stevigheid en de stabiliteit van de woning.

Stuur je onbewust een e-mail met virus door naar iemand anders? Is je website onvoldoende beveiligd tegen hacking en worden privé gegevens van je klanten gestolen ? Dan kan jij aansprakelijk gesteld worden voor de schade die daaruit voortvloeit (fietsverzekering). Deze verzekering zorgt dan voor de nodige bescherming, want er kunnen nog forse boetes bovenop vasthangen aan een veroordeling.

Welke Verzekeringen Zijn Verplicht In België? - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Zoals de naam al zegt, zijn je mensen beschermd bij ongevallen tijdens het werk. Ook de weg van en naar de werkplek valt onder deze dekking. Om de goederen van je zaak te beschermen beschermt je zaak en je woning onder meer tegen brand, waterschade en storm. is een aanvulling op je brandverzekering.

dekt je informatica tegen diefstal en schade. Om een voorbeeld te geven dat ons allemaal al eens is overkomen: je morst een kopje koffie over je toetsenbord. In dat geval komt de verzekering tussen in de aankoop van een nieuwe pc en de kosten voor het herstellen van je gegevens.

Hoeft niet, zeg je? Het voorbije jaar werd bijna de helft van alle Belgische bedrijven het slachtoffer van een cyberaanval. Ben je op weg met materieel of koopwaar van grote waarde? Bescherm dan je lading met de verzekering vervoerd materieel en koopwaar. Ideaal voor vaklui zoals loodgieters, schrijnwerkers en elektriciens, die vaak met duur gereedschap onderweg zijn.

5 Belangrijkste Verzekeringen In De Bouwsector - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Autoverzekering Vergelijken - Top 15 Goedkoopste In België - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar MechelenWat Is De Beste Autoverzekering? - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar Ravels


De bedrijfsschadeverzekering vangt dan de vaste en semivariabele kosten op. Zo kan je een faillissement na brand vermijden. Om je toekomst als zelfstandige te beschermen Met een spaar je een extra pensioenkapitaal bij elkaar, waarmee je het beperkte wettelijke pensioen kan aanvullen. Bovendien bespaar je elk jaar flink op je belastingen en je sociale bijdragen.

Wat is het nut van een verzekering bestuurders aansprakelijkheid? Uw personeel, gebouwen, ... zijn voldoende verzekerd, maar heeft u als ondernemer ook al eens stil gestaan bij uw bestuurdersaansprakelijkheid?

Beste Autoverzekering In België Vinden - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar WillebroekEen Autoverzekering Vergelijken? Wij Geven Alle Info. - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar Lille


Bij een ongeval dekt een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) auto de schade aan derden wanneer u (of uw passagier) aansprakelijk bent. Deze autoverzekering is wettelijk verplicht. Dit betekent dat uw voertuig zonder BA-autoverzekering niet op de openbare weg mag rijden. Wie moet een BA-verzekering auto afsluiten? De eigenaar van het voertuig moet ervoor zorgen dat zijn wagen verzekerd is.

Jouw Vereniging Goed Verzekerd - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Toch is het raadzaam om als eigenaar zelf de verzekering af te sluiten. Zo bent u zeker dat de verzekeringspremie op tijd wordt betaald en dat uw voertuig goed verzekerd is. Belangrijk, want wie zonder verzekering rijdt, kan worden veroordeeld tot een boete en een gevangenisstraf, en zijn rijbewijs kan worden ingetrokken.

Bij deze uitzonderingen moet echter worden opgemerkt dat twee soorten voertuigen altijd verzekerd moeten zijn: bromfietsen van klasse A en motorvoertuigen die voor een ander doel zijn bestemd dan louter om zich te verplaatsen (bijvoorbeeld een arbeider die de openbare weg gebruikt met een heftruck om de opslagplaats tegenover de winkel, aan de overkant van de straat, te bereiken).

Wat dekt een BA-verzekering auto? Hieronder vindt u een overzicht van wat de BA-verzekering auto wel en niet dekt als u een ongeval met uw voertuig veroorzaakt. Schade Gedekt? Schade berokkend aan de tegenpartij: voertuig, gebouw, openbare weg enz. Ja Lichamelijke letsels van de tegenpartij Ja Lichamelijke letsels van uw passagiers Ja, zij worden ook als ‘derde’ beschouwd.

Ik Organiseer Een Fuif. Aan Welke Verzekeringen Moet Ik ... - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Schade berokkend aan uw wagen Nee, om gedekt te zijn, moet u een omniumverzekering afsluiten. Bijstand Ja, bij sommige BA-verzekeringen auto. Dekt de BA-verzekering auto altijd alle schade die ik veroorzaak met mijn voertuig? Niet helemaal. Als u aansprakelijk wordt gesteld bij een ongeval, dekt de BA-verzekering auto de schade die u als bestuurder van het verzekerde voertuig aan andere mensen berokkent.

Maar dat is niet alles. De wet beschermt in het bijzonder de zwakke weggebruiker (voetganger, fietser of passagier). Bij een ongeval is de verzekeraar van het voertuig ook verplicht om de lichamelijke schade en de kledijschade van de zwakke weggebruiker terug te betalen, ongeacht de aansprakelijkheid. Met andere woorden, ongeacht de partij die het ongeval veroorzaakt, wordt de fietser, voetganger of passagier vergoed, ook als de fout bij hem ligt – als hij bijvoorbeeld geen voorrang heeft gegeven.

Als u geen fout hebt gemaakt en u dus niet aansprakelijk bent voor het ongeval, keert uw verzekering geen vergoeding uit. Bijvoorbeeld: u verliest de controle over uw voertuig doordat u zich onwel voelt en u rijdt tegen een gevel. U bent niet aansprakelijk voor zover u geen medische voorgeschiedenis hebt en geen geneesmiddelen neemt.

Burgerlijke Aansprakelijkheid En Verzekering - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

De eigenaars van het huis waar u bent tegen gereden, kunnen dus geen verhaal halen bij uw verzekeraar, maar moeten zich wenden tot het Belgisch Gemeenschappelijk Waarborgfonds. Dit fonds zal de schade in uw plaats vergoeden. In welke landen ben ik gedekt door mijn BA-verzekering auto? Op uw verzekeringsbewijs staat de lijst met de landen waar uw autoverzekering geldig is.

Beste Autoverzekering 2022: Vergelijk De Aanbieders! - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar HerseltDe Beste Autoverzekering Vinden In België? Zo Moet Het! - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar Zandhoven


Wat Is De Beste Autoverzekering? - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar BonheidenHoe Bekom Ik De Beste Autoverzekering? - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar Ravels


Wie is gedekt voor de veroorzaakte schade? De BA-verzekering auto dekt de aansprakelijkheid van: de verzekeringsnemer; de eigenaar, houder of bestuurder van het voertuig; de passagiers; de werkgever als de bestuurder het voertuig gebruikt voor zijn werk. Als uw voertuig wordt gestolen en de dief een ongeval veroorzaakt, wordt de aansprakelijkheid van de dief niet gedekt door deze verzekering.

More from Lifestyle, Vakantie