Condensatie Van Glas - Glaswerken Boom

Published Dec 27, 21
7 min read

Condensatie Op Ramen - Pvc Ramen Of Aluminium - Glaswerken Herselt

IB Glaswerken

Kiezel 186 A, 2450 Meerhout
0496 18 52 95
beglazing vervangen

Het is niet onvermijdelijk dat de andere ruiten ook zullen volgen, maar de kans is reëel.'' ,,De band tussen de twee ruiten kan versleten zijn en vocht doorlaten, vandaar de condensatie. Vroeger verzekerden sommige verzekeringsmaatschappijen hun cliënten tegen dit soort slijtage. Het kan dus geen kwaad de verzekeringspolis er even op na te slaan.'' .

Condensatie Op Ramen Is Onvermijdelijk - Glaswerken OlenCondensatie In Dubbele Beglazing Van Je Raam - Glaswerken Niel


Het komt regelmatig voor dat er condensatie optreedt na de plaatsing van nieuwe ramen. Na het vervangen van het schrijnwerk onstaan er vochtproblemen in hoeken en dergelijke terwijl daar vroeger geen sprake van was. Dit ligt zeker niet altijd aan de kwaliteit van het geleverde schrijnwerk. Vaak liggen de oorzaken van condensatie elders.

Bij standaard isolatieglas is de kans op condensvorming groter dan bij HR++ isolatieglas. Door een goede ventilatie kan condensvorming voorkomen worden. Bij condensvorming aan de kamerzijde is geen sprake van een productiefout. Bij een lage temperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid kan er condensvorming aan de buitenzijde ontstaan. Dit gebeurt voornamelijk in het voor- en het najaar.

Condensvorming aan de buitenzijde komt maar beperkt voor, droogwrijven heeft geen enkele zin. Condensvorming aan de buitenzijde is geen fout, maar is juist een gevolg van de zeer hoge warmte-isolatie. Als er condensvorming bij isolatieglas aan de binnenzijde van het dubbelglas ontstaat, is de ruit lek (buitenbeglazing). De condens is dan niet te verwijderen.

Dubbel Glas: Is Een Lek Mogelijk? - Glaswerken Mortsel

Het kan echter ook zijn dat de dubbele ruit aan het einde van zijn levensduur is (gemiddeld na 25-30 jaar). Condensatie is meestal een vrij complex fenomeen waarvan de oorzaak niet meteen te achterhalen is. Indien u hierover meer wenst te weten: klik hier.

De meeste ramen van onze huizen zijn vandaag uitgerust met of al een nieuwere generatie van . Het zijn slechts de oudere woningen die nog enkel glas hebben. Die evolutie is er vooral gekomen doordat we zijn gaan bouwen en renoveren. Met dubbel glas hou je de warmte in de winter immers veel beter binnen.

Dat helpt vooral om omgevingslawaai buiten te houden wanneer je aan een drukke weg woont. Door de luchtledige eigenschappen is er echter ook een probleem met dubbel glas: er kan in sommige gevallen damp tussen komen waardoor er condens ontstaat tussen de lagen beglazing (hoogrendementsglas). Heb je last van condensatie op je dubbele beglazing? In dit artikel lees je hoe dat komt en hoe je dat kan voorkomen.

Enerzijds heeft het te maken met de en anderzijds met de . Wanneer je de juiste oorzaak van condensatie weet te bepalen, zul je ook kunnen achterhalen op welke manier je de condens in je dubbel glas kunt verwijderen en voorkomen in de toekomst. In principe kan condensatie zich minder goed vormen wanneer je dubbel glas goed is afgedicht.

Condens Op Ramen: Oorzaken, Risico's En Oplossingen - Glaswerken Hoboken

Het is vrij moeilijk om de beglazing na verloop van tijd 100% luchtledig te houden. Daarom kan je beter kijken naar wat de condensatieproblemen echt veroorzaakt. Condens kan optreden wanneer je een . Wanneer dat vocht uit de lucht in contact komt met een kouder element, in dit geval het glas, zal de dichting het moeilijker krijgen om goed te werken.

Vocht Of Condens Tussen Dubbel Glas - Glaswerken RanstCondensatie Op Ramen - Pvc Ramen Of Aluminium - Glaswerken Mortsel


Daarom zie je het fenomeen vooral in de of in de wanneer een warme dag werd gevolgd door een koude nacht. Mogelijke gevolgen van condensatie op dubbel glas Het zijn dus vooral de vensters die vatbaar zijn voor condensatie. Het is ook belangrijk om de problemen snel aan te pakken om erger te voorkomen.

Hoe Voorkom Ik Condens Op Dubbel Glas? - Glaswerken VosselaarBeslagen Ramen Bij Dubbel Of Hr++ Glas - Glaswerken Vorselaar


De kan oplopen door waterdamp die in de vochtige ruimtes zoals de badkamer of de wasplaats ontstaan, maar ook door planten en huisdieren in de woning en de aanwezigheid van gezinsleden. De ideale luchtvochtigheid in de woning bedraagt tussen de . Dat kan je op de voet volgen met een eenvoudige hygrometer.

Afhankelijk van je woning kan de installatie van een ventilatiesysteem noodzakelijk zijn. Soms volstaat het ook dat je regelmatiger de vensters een tijdje openzet of wat ventilatieroosters voorziet. Verder kan een degelijke airco ook soelaas brengen om de . Condensatieproblemen? Vraag een gratis vochtanalyse door Aquatec Aquatec Vochtbestrijding helpt je graag in het oplossen van condensatie of andere vochtproblemen.

Wat Is Condens En Wat Betekent Het Voor Mijn Ruiten? - Glaswerken Rijkevorsel

Hey iedereen,Wij wonen net in onze nieuwe woning en blijkt nu dat er na de nacht enorm veel condens op de vensters staat. Dit zijn aluminium profielen met nog enkel glas. Dit wisten we van in het begin dat het de bedoeling is om dubbel glas te plaatsen. Nu van die condens hadden we niet gedacht dat dit zo erg ging zijn.Overdag gaat dit anders gewoon weg, dus wss gewoon het temperatuur verschil van 's nachts en binnen. Ik heb dit op alle ramen en vensters, ook op de profielen - buitenbeglazing. De deuren staan nochtans open 's nachts voor onze poezen, enkel op de kinderkamers niet, maar dit geeft geen verschil. Als het ook een nachtje niet zo koud is, hebben we ook geen probleem.

Dit condensatieprobleem betreft enkel de vensters met een dubbele beglazing. Die kennen vandaag meer en meer succes, door een betere thermische isolatie van de woning en een vermindering van het warmteverlies. Ze garanderen ook een beter comfort, doordat de luchtlaag tussen de beglazing omliggende geluiden dempt. Maar die luchtlaag is eigenlijk één van de factoren die ervoor zorgt dat er komt.

Vooraleer de condensatie in een dubbele beglazing verwijderd kan worden, is het belangrijk om er de oorzaken van te definiëren. Het kan een . Scheuren kunnen tevoorschijn komen op 1 of meer glazen van je venster of deur. Het verschijnsel treedt op bij een temperatuursverhoging, met bijkomend een zeer hoge vochtigheidsgraad.

Aandampen Van Het Glas Van Ramen Aan De Buitenkant - Glaswerken Niel

Waarom Wordt De Onderkant Van Een Gevuld Glas Nat? - Glaswerken BalenCondensatie Op De Buitenzijde Van Ramen - Glaswerken Malle


Zo krijg je condens op je ramen. Condens op de ramen kan een eerste aanwijzing zijn, maar in sommige gevallen is dit condensatiefenomeen niet te zien. Bijvoorbeeld bij recente verslechteringen van de beglazing. Zonder deze waarschuwingssignalen kan je niet zelf weten dat er problemen zijn met je vensters. Je kan dus het best een zodat hij je woning analyseert en de energetische prestaties van je schrijnwerken onderzoekt.

Daarmee kunnen alle temperatuurschommelingen opgemerkt worden. glazen deuren. Nadien heb je alle gegevens om een oplossing voor je probleem te vinden en deze vraag te beantwoorden: hoe kan deze condensatie in een dubbele beglazing verwijderd worden?Condens komt hoofdzakelijk voor op ramen omdat diehebben in vergelijking met andere materialen in de woning. Het is belangrijk om te weten hoe de condensatie in een dubbele beglazing verwijderd moet worden om de waas te verwijderen die het uitzicht bederven.

De zonnestralen zullen je woning ook verwarmen wanneer de isolatie het energieverlies zo goed mogelijk vermindert. Als de waas aanhoudt en het condensatieprobleem blijft bestaan, werkt dat de verspreiding en ontwikkeling van zwammen en schimmels in de hand. De condensatie op vensters met dubbele beglazing is het gevolg van ontoereikende isolatie en verluchting van de woning.

Een goede verluchting houdt de luchtvochtigheid laag. Die kan natuurlijk ook oplopen ten gevolge van waterdamp in je vochtige ruimtes of door planten en dieren in je woning.

Hoe Condens Op De Ramen Vermijden? - Glaswerken Borsbeek

Blijft er achter tijdens de winter? De oorzaak is een verhoogde luchtvochtigheid in huis. Het vocht kan niet weg uit de ruimte, waardoor condens de ramen beslaat. glaswerken herentals. Maar ook aan de buitenkant van je ramen kan er condensatie optreden. We doen het hele fenomeen uit de doeken en stellen enkele oplossingen voor om dit probleem voorgoed uit je woning te verbannen.

More from Lifestyle, Vakantie