Condens Op Ramen: Oorzaken En Oplossingen - Glaswerken Turnhout

Published Dec 21, 21
6 min read

Vocht Of Condens Tussen Dubbel Glas - Glaswerken Kalmthout

IB Glaswerken

Kiezel 186 A, 2450 Meerhout
0496 18 52 95
hoogrendementsglas

U kunt condens terugvinden op vrijwel elk enkel raam, indien er sprake is van een hoge luchtvochtigheid in combinatie met temperatuurverschillen binnen en buiten. U zult dan , wanneer dit in aanraking komt met de waterdamp. Het is echter een heel ander verhaal, indien u last heeft van . Deze worden al een poos gebruikt om een woning extra goed te kunnen isoleren en warmte- en energieverlies tegen te gaan.

In dit artikel meer informatie over condensatie bij dubbele beglazing. Hoe ontstaat condensatie bij dubbele beglazing? Voordat het condens uit dubbel glas kan worden verwijderd, is het zeer belangrijk om te weten hoe dit in de eerste plaats is ontstaan. Dit kan namelijk meerdere betreffen. Eén ervan is een , waardoor er ergens een niet-luchtdicht plekje zit.

Wanneer tussen de ramen sprake is van deze combinatie en het glas is koel, zult u dus ook condensatie waarnemen - dubbel glas op maat. De damp hecht zich dan aan het glas en wordt vloeibaar. Hoe kunt u de kwaliteit van uw beglazing periodiek controleren? In heel veel gevallen is het zeer moeilijk tot ronduit onmogelijk, om een mankement in dubbel glas waar te nemen met het blote oog.

Voorzorgsmaatregelen Voor Isolerende Beglazing - Glaswerken Merksem

U zult dan niet eens weten, dat er iets aan de hand is met uw ramen. U kunt in dat geval het beste een professional inschakelen. Met behulp van speciale hiertoe bestemde technieken zoals een , kan de expert condensatie opsporen én de plek waar dit ontstaat. Verschillen in temperatuur worden op deze wijze handig blootgelegd en de oorzaak is daardoor al gauw vindbaar.

De condensatie impliceert namelijk dat uw ramen niet goed meer werken, omdat de . U bereikt daardoor niet meer de positieve effecten van dubbel glas, zoals het tegengaan van energieverlies. Daarnaast is condens in uw raam natuurlijk ook . Door de ramen te repareren en de ruimte tussen de ramen weer te herstellen, heeft u weer goed werkende ramen die bijdragen aan de isolatiewaarde van uw woning.

Voorkom condensatie in dubbele beglazing Condensatie in dubbel glas kan vaak al worden opgevangen met een . Daardoor zal zowel de luchtvochtigheid als de temperatuur op een gezond peil blijven, zodat er ook geen sprake kan zijn van extreem vochtige lucht die in uw ramen terecht komt - spiegelglas ramen. Water-Dicht Vochtbestrijding kan u met dit vochtprobleem uiteraard goed helpen, bel ons gerust eens voor het doornemen van alle opties..

Hoe Voorkom Ik Condens Op Dubbel Glas? - Glaswerken Rijkevorsel

Gegarandeerd resultaat met uw lokale glazenmaker Bij vocht of damp tussen glas kunt u er niet bij, tenzij u zelf de ruit breekt, maar dan zit u natuurlijk met de scherven. Zelf een nieuwe ruit plaatsen dan maar? Wie twee linkerhanden heeft, weet niet eens hoe hij moet beginnen. Bovendien kunt u als leek een ruit ook verkeerd plaatsen, waardoor u binnen de kortste keren weer met precies hetzelfde probleem kampt.

Geen gedonder in de glazen meer, maar professionele actie! .

Vocht Of Condens Tussen Dubbel Glas - Glaswerken KalmthoutCondens Tussen Glas? Oplossing, Werkwijze En Kosten - Glaswerken Mol


Het gebeurt wel vaker, je staat ’s morgens op en je merkt dat de ruiten aangedampt zijn. Vooral in koudere periodes is het een vaak voorkomend verschijnsel, de temperaturen dalen ’s nachts en er ontstaat condensatie op het glas. Condens op de buitenkant van het glas, Dankzij isolatieglas of hoogrendementsglas blijft het binnen warm en verhoogt het comfort binnenshuis.

Condensatie Op De Buitenzijde Van Ramen - Glaswerken Lier

Hierdoor kan het zijn dat er na een frisse heldere nacht met hoge vochtigheid condensatievorming ontstaat op de buitenkant van het glas. Dit is volkomen normaal en toont aan dat het isolatieglas uitstekend zijn werk doet. Zodra de temperatuur terug stijgt en het buitenste glasblad warmer wordt, verdwijnt de condens vanzelf.

Mogelijks ligt de isolatiewaarde van uw glas te laag voor de huidige normen. Neem in dat geval contact op met Allglas Walschaerts en laat je bestaand glas vervangen door hoogrendementsglas. glazen deuren op maat. Condens op de binnenkant van het glas, Bij condens op de binnenkant van het glas geldt hetzelfde principe als condens op de buitenkant van het glas.

Bij enkel glas en slecht isolerend dubbel glas komt dit fenomeen uiteraard vaker voor dan bij hoogrendementsglas en ligt bijgevolg de isolatiewaarde van uw glas niet meer binnen de huidige normen. Laat je bestaand glas vervangen door hoogrendementsglas. Is je woning wel voorzien van hoogrendementsglas maar heb je toch last van condensatievorming op de binnenkant van uw glas, dan is de luchtvochtigheid binnen in huis te hoog.

Beslagen Ramen Bij Dubbel Of Hr++ Glas - Glaswerken Balen

Op termijn kan dit tot schimmelvorming leiden en zorg je dus best voor voldoende ventilatie door verluchtingsroosters op het glas te laten installeren. Contacteer vandaag nog Allglas Walschaerts voor een offerte. Condens tussen het glas, Wanneer de condensatievorming zich tussen de twee glasbladen van uw dubbel glas of hoogrendementsglas bevindt, is er een probleem.

Dubbel Glas: Is Een Lek Mogelijk? - Glaswerken WilrijkCondens Op Ramen: Oorzaken, Risico's En Oplossingen - Glaswerken Ranst


Zo’n lek zorgt ervoor dat het glas zijn isolerende functie volledig kwijt is. Een lek in dubbele of drievoudige beglazing herstellen is niet mogelijk. Het aangetaste glas dient vervangen te worden door een erkend glaszetter. Contacteer Allglas Walschaerts en laat dit tijdig herstellen zodat je tijdens de winterperiode geen onnodige stookkosten betaalt..

12 januari 2021 Isolatie, Kozijnen Condensvorming op ruiten is een fenomeen dat wel vaker voorkomt. Is het echt een probleem? En hoe vermijd je condensvorming? In deze blog ontdek je de antwoorden op deze en andere vragen. Kampen je ruiten aan de buitenkant met condensvorming? Dan vind je dat hoogstwaarschijnlijk minder mooi en stoort het je wellicht dat je buitenzicht wordt belemmerd.

Dubbel Glas: Is Een Lek Mogelijk? - Glaswerken Arendonk

Sterker nog, het is een bewijs dat je raam uitstekend isoleert. Bij goed isolerende beglazing warmt het raam langs de binnenzijde op, maar aan de buitenzijde niet. Je woning ‘lekt’ dus weinig warmte langs de ramen naar buiten. De koude van buiten – vooral in het voor- en najaar – condenseert op de buitenkant, maar verdwijnt even snel wanneer de eerste zonnestralen doorbreken.Zo wordt de ruit gladder en krijgt condensvorming minder kans. Een alternatieve oplossing is de ruimte rond de buitenruit zo open mogelijk maken. Dan krijgt de wind vrij spel en treedt er minder snel condensvorming op. Condensvorming aan de buitenkant van je ruit is geen probleem. Maar aan de binnenzijde is het dat wel.

Aandampen Van Het Glas Van Ramen Aan De Buitenkant - Glaswerken HoogstratenDubbel Glas Prijzen - Dubbel Glas Lek - Glaswerken Ravels


De luchtvochtigheid in je woning stijgt permanent door het uitademen van de bewoners of het ontsnappen van dampen tijdens het koken. Daarom is goed ventileren een noodzaak. Blijft de condensvorming zelfs bij voldoende ventilatie toch terugkomen? Dan kan de staat van de ramen het probleem zijn. Misschien zijn de ramen aan vervanging toe.

Wat Is Het Effect Van Condens Op Diffuus Glas? - Glaswerken Olen

De oplossing: zorgen voor een hogere temperatuur of de vochthoeveelheid reduceren. Het is ook mogelijk dat de ramen onvoldoende isoleren tegen de koude van buiten. Zo ontstaat er een koudebrug waarlangs de koude naar binnen komt en er zo condensvorming optreedt aan de binnenkant van je ruiten. De kans dat dit gebeurt, is groter wanneer de binnentemperatuur laag is (glazen balustrade trap).

Die wordt veroorzaakt door de koudestraling waar de buitendorpel en de binnenvloer heel dicht bij elkaar liggen. Dit is een bouwkundige fout en die is eigenlijk alleen te herstellen wanneer het raam wordt verwijderd en teruggeplaatst nadat de nodige aanpassingswerkzaamheden zijn uitgevoerd. Ben je op zoek naar professioneel advies? Neem dan snel contact op met een Profel Expert in je buurt. .